Άμεσες παρεμβάσεις για το πολύ σοβαρό πρόβλημα της λειψυδρίας στο Δήμο Βέλου-Βόχας, ζητούν οι κάτοικοι  της περιοχής

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τους Υπουργούς:

Περιβάλλοντος & Ενέργειας

Υπουργό Εσωτερικών

Υποδομών και Μεταφορών

Θέμα: «Άμεσες παρεμβάσεις για το πολύ σοβαρό πρόβλημα της λειψυδρίας στο Δήμο Βέλου-Βόχας, ζητούν οι κάτοικοι  της περιοχής».

Ο Βουλευτής Κορινθίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Γιώργος Ψυχογιός, καταθέτει ως Αναφορά την από 06/07/2022 Ανοικτή Επιστολή πολιτών του Δήμου  Βέλου-Βόχας, όπως  του κοινοποιήθηκε  και αφορά στην ύδρευση του Δήμου.   

Σύμφωνα με την επιστολή, το οξύτατο πρόβλημα λειψυδρίας των τελευταίων χρόνων, καθιστά αναγκαία την λήψη άμεσων μέτρων, με κύριο άξονα τη διασφάλιση του νερού ύδρευσης των πεδινών οικισμών, ο πληθυσμός των οποίων τριπλασιάζεται κατά τους θερινούς μήνες.

Ενδεικτικό της τραγικής κατάστασης είναι ότι φέτος για τους πεδινούς οικισμούς Βέλου, Νεράντζας, Σαϊτέικων, Κοκκωνίου, Κρηνών, Πουλίτσης, Βραχατίου, Ζευγολατειού, Βοχαϊκού, Ευαγγελίστριας και Μπολατίου  αναμένεται αρνητικό ισοζύγιο νερού ύδρευσης της τάξης των 1.594.161m3/έτος

Στην επιστολή τους, προτείνουν μια σειρά άμεσων μέτρων και προτάσεων αντιμετώπισης του οξύτατου προβλήματος,  με βάση τις προτάσεις των ειδικών.

Ως εκ τούτου, ζητούν την πολιτική τοποθέτηση και δέσμευση των αρμόδιων Υπουργείων,   ώστε το σύνολο των κατοίκων του Δήμου να μην στερηθεί το αγαθό του νερού με δυσμενέστατες επιπτώσεις στη δημόσια υγεία, η οποία είναι ήδη επιβαρυμένη λόγω της πανδημίας, στην ποιότητα της ζωής και στην τοπική οικονομία.

 Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Συν. Η από 06/07/22 ανοικτή επιστολή  

Αθήνα,  8  Ιουλίου  2022                                             Ο ΚΑΤΑΘΕΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ