Άμεση παρέμβαση για τα κτιριακά προβλήματα στα Κέντρα Υγείας Λουτρακίου και Νεμέας

19/10/2022

Με πρωτοβουλία του βουλευτή Κορινθίας, Γ. Ψυχογιού και την συνυπογραφή της αν. Τομεάρχη Υγείας, Δ. Αυγέρη, σε συνέχεια  της πρόσφατης περιοδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις δομές Υγείας του Νομού, κατατέθηκε Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας για την ανάγκη άμεσης αποκατάστασης και αναβάθμισης των κτιριακών υποδομών των Κέντρων Υγείας Λουτρακίου και Νεμέας. 

Συγκεκριμένα, ζητήθηκε από τον Υπουργό να προχωρήσει άμεση η κτιριακή αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός των υποδομών των δύο αυτών Κέντρων Υγείας που είναι σε κακή κατάσταση,  ώστε να γίνουν πιο ασφαλή και λειτουργικά, ποιο είναι το ακριβές χρονοδιάγραμμα για τις εργασίες αποκατάστασης και ποια χρηματοδοτικά εργαλεία θα αξιοποιηθούν γι’ αυτό το σκοπό.

Ακολουθεί η Ερώτηση αναλυτικά:

 Αθήνα,  19/10/2022

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ: «Επείγουσα και αναγκαία η παρέμβαση για τα κτιριακά προβλήματα στα Κέντρα Υγείας Λουτρακίου και Νεμέας»

Τα Κέντρα Υγείας Λουτρακίου και Νεμέας είναι δύο πολύ σημαντικές δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας στην Κορινθία που καλύπτουν καθημερινά τις ανάγκες του πληθυσμού δύο περιοχών με μεγάλη έκταση και ιδιαιτερότητες τόσο τους χειμερινούς όσο και τους θερινούς μήνες.

Ωστόσο, τα σοβαρά προβλήματα και η κακή κατάσταση των υποδομών τους δυσχεραίνουν την επαρκή και ποιοτική παροχή υγειονομικής φροντίδας στους  ασθενείς, δυσκολεύουν το έργο και πολλές φορές θέτουν σε κίνδυνο τους εργαζόμενους σε αυτά, ενώ απαξιώνουν τις κρίσιμες αυτές δομές στη συνείδηση  πολιτών, τοπικών κοινωνιών και επισκεπτών.  

Τα παραπάνω χρόνια ζητήματα, είχαν εντοπιστεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς είχαν δρομολογηθεί οι διαδικασίες με τα αναγκαία κονδύλια για την εκτέλεση των απαραίτητων εργασιών.   

Με βάση τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ.  Υπουργός

  • Προτίθεστε να προχωρήσετε στην κτιριακή αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των  Κ.Υ. Λουτρακίου και Νεμέας ώστε να γίνουν πιο ασφαλή και λειτουργικά;
  • Ποιο είναι το ακριβές χρονοδιάγραμμα για τις εργασίες αποκατάστασης και αναβάθμισής τους και ποια χρηματοδοτικά εργαλεία θα αξιοποιήσετε σε αυτή την κατεύθυνση;

Οι  Ερωτώντες  Βουλευτές/τριες

Ψυχογιός Γεώργιος

Αυγέρη Δώρα