Γ. Ψυχογιός: Σύντομα μια νέα κυβέρνηση θα αποκαταστήσει το αίσθημα ασφάλειας και αξιοπρέπειας των πολιτών

Σημεία από την συνέντευξη που παραχώρησε ο βουλευτής Κορινθίας και τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Ψυχογιός, στην εκπομπή «Χωρίς Χρώμα» με τον δημοσιογράφο Γιώργο Βαθιώτη στο Αρτ ΤV.

Για τις συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις, ειδικά της νεολαίας, λόγω του τραγικού γεγονότος στα Τέμπη και την ακραία καταστολή της αστυνομίας με αφορμή το περιστατικό της εμβολής του γερανού στην πορεία την προηγούμενη Πέμπτη, τόνισε ότι είναι σαφές το μήνυμα ότι ο κόσμος ζητά πλέον δικαιοσύνη και απόδοση ευθυνών, ζητά ασφάλεια ειδικά στις συγκοινωνίες και στις μεταφορές, ζητά κοινωνικά δικαιώματα όπως την υγεία που η σημερινή κυβέρνηση έχει απαξιώσει εντελώς . Αν υπολογίσουμε και την επισφάλεια στη πρώτη κατοικία με τους πλειστηριασμούς, τις δυσβάσταχτες ασφαλιστικές εισφορές μετά την πρόφαση αύξησή τους, το κόστος του ρεύματος αλλά και τις υποκλοπές και την ιδιωτικοποίηση του νερού που έχει έρθει στη Βουλή για ψήφιση, καταλαβαίνουμε ότι ο κόσμος ζητά μια αξιοπρεπή και ασφαλή διαβίωση, μήνυμα που ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το έχει λάβει και θα προχωρήσει σε συγκεκριμένες παρεμβάσεις όταν σύντομα κληθεί και πάλι να κυβερνήσει.

Σχετικά με το κατώτατο μισθό και την επάρκεια του, τόνισε ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΖΑ παραλάβαμε έναν υπο-κατώτατο και απαξιωτικό για τους νέους μισθό, τον οποίο αυξήσαμε όπως και για όλους τους εργαζόμενους, σε συνδυασμό με την ενίσχυση των συλλογικών συμβάσεων και την βελτίωση της εργασιακής νομοθεσίας. Σήμερα, παρά την αύξηση του κατώτατου μισθού, ο μισθός τελειώνει στις 18 του μήνα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, έχουν κάνει αίτηση εκατομμύρια συμπολίτες μας για το Market Pass κάτι που δείχνει την γενικότερη φτωχοποίηση της κοινωνίας και ότι η ευημερία των αριθμών δεν είναι ευημερία των πολλών. Σημαντικός επίσης είναι ο ρόλος της Επιθεώρησης Εργασίας ώστε να ελέγχει αν εφαρμόζεται η αύξηση μισθού στους εργασιακούς χώρους και δυστυχώς η Επιθεώρηση Εργασίας έχει διαλυθεί αυτή τη στιγμή με αποτέλεσμα να υπάρχει εργασιακή ζούγκλα. Αναφέρθηκε σε παραδείγματα από το Νομό του, την Κορινθία, που δείχνουν την πλήρη επισφάλεια που βιώνουν πλέον εργαζόμενοι και επαγγελματίες. Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δεσμεύεται για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 880 ευρώ, την επέκταση των συλλογικών συμβάσεων και την επανίδρυση και στήριξη του ΣΕΠΕ σε προσωπικό και μέσα.

Σχετικά με την επίθεση απέναντι στο Γ. Βαρουφάκη, αλλά και στον Δ. Βίτσα, τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι απέναντι σε τέτοιες καταστάσεις, καθώς παλεύει πάντοτε στη Βουλή και στο κίνημα με τις θέσεις και τα επιχειρήματα του. Η αστυνομία οφείλει άμεσα να εντοπίσει όπως έχει την δυνατότητα αλλά την υποχρέωση να κάνει. Δεν μπορούμε και δεν θα επιτρέψουμε να γυρίσουμε στη σκοτεινή δεκαετία του `60 στην Ελλάδα.