Γ. Ψυχογιός: Να παραμείνουν στις θέσεις τους οι συμβασιούχοι της Υπηρεσίας Ασύλου και να αναλάβει το Υπουργείο τις ευθύνες του

Το   Υπουργείο   Μετανάστευσης   και   Ασύλου,   παρά   τις   συνεχείς   παρεμβάσεις   μας – η τελευταία με Ερώτηση στη Βουλή μετά από συνάντηση με εκπροσώπους των εργαζόμενων – να εισακουστεί   το   λογικό   και   δίκαιο   αίτημα   των   εργαζόμενων   συμβασιούχων   και   να ενταχθεί το πρόγραμμα με το οποίο απασχολούνται και στην τρέχουσα χρηματοδοτική περίοδο, τηρεί σιγή ιχθύος.

Μια σιγή όμως που θα έχει δυσχερείς συνέπειες όχι μόνο στους εργαζόμενους, αλλά και στους αιτούντες καθώς σε λίγους μήνες η Κεντρική Υπηρεσία, τα Περιφερειακά Γραφεία και   τα   Αυτοτελή   Κλιμάκια   Ασύλου   θα   βρεθούν   χωρίς   επαρκές   προσωπικό   για   να καλυφθούν οι ανάγκες, διατηρώντας παράλληλα το κρίσιμο ζητούμενο της ατομικής και δίκαιης εξέτασης των αιτημάτων.

Άνθρωποι που επί χρόνια έχουν προσφέρει τα μέγιστα στο δημόσιο τομέα, με ανιδιοτελή προσφορά   και  έχουν   αποκτήσει   πολύτιμη   και   κρίσιμη   εμπειρία   και   τεχνογνωσία,   θα βρεθούν στον αέρα την ίδια μάλιστα που ο Υπουργός αρνείται να συζητήσει μαζί τους το ενδεχόμενο της κατοχύρωσης της ειδικής προϋπηρεσίας σε μελλοντικούς διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.

Καλούμε για ακόμα μια φορά τον κο Μηταράκη να επιδείξει τη δέουσα προσοχή στο συγκεκριμένο ζήτημα και να αποφασίσει με βάση τη λογική και το βέλτιστο συμφέρον και όχι με προκαταλήψεις και θέσφατα.