Παρέμβαση στη Βουλή για το κλείσιμο τριών καταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς στην Κορινθία

16/9/2022

Γ. Ψυχογιός: Παρέμβαση στη Βουλή για το κλείσιμο τριών καταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς στην Κορινθία

Ένα ακόμα χτύπημα στις τοπικές κοινωνίες του Νομού ετοιμάζεται, σύμφωνα με τον Σύλλογο Εργαζομένων της Τράπεζας Πειραιώς, με το φημολογούμενο κλείσιμο τριών ακόμα καταστημάτων της τράπεζας στην Κορινθία. Ένα χτύπημα που πλήττει τις καθημερινές ανάγκες και συναλλαγές των πολιτών, τις αναπτυξιακές δυνατότητες του Νομού, αλλά και τα εργασιακά δικαιώματα των υπαλλήλων των καταστημάτων που κλείνουν. Πλήττει όμως άμεσα και τους αγρότες της Κορινθίας που αντιμετωπίζουν ζήτημα επιβίωσης ιδίως τη φετινή χρονιά, αφού η Τράπεζα Πειραιώς είναι διάδοχος της Αγροτικής και έχει και σημαντικό κοινωνικό ρόλο απέναντι στους παραγωγούς και την στήριξη τους. Όπως και σε προηγούμενες περιπτώσεις, έτσι και τώρα θα εξαντλήσουμε όλα τα διαθέσιμα μέσα για να αποτρέψουμε αυτή την εξέλιξη και καλούμε τους Δήμους, τους Συλλόγους και όλους τους φορείς της κορινθιακής κοινωνίας να πάρουν θέση υπερασπιζόμενοι τους δημότες, τους παραγωγούς, την τοπική ανάπτυξη, αλλά και τους εργαζόμενους στα καταστήματα που οδηγούνται σε κλείσιμο.

Ως κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τους φορείς αποτρέψαμε σχεδόν το σύνολο των αποφάσεων των διοικήσεων των τραπεζών στην Κορινθία διατηρώντας τα καταστήματα σε ορεινά και απομακρυσμένα σημεία του Νομού, αλλά και στα αστικά κέντρα. Στην περίοδο της ΝΔ που χρωστάει περίπου 400 εκατομμύρια στις τράπεζες οι διοικήσεις έχουν κλείσει πολλά και σημαντικά καταστήματα στο Νομό χωρίς καμία απολύτως κεντρική κυβερνητική παρέμβαση ή αντίδραση για αυτό. Ο κόσμος της Κορινθίας τα βλέπει και θα σας κρίνει.

Ακολουθεί η Αναφορά όπως κατατέθηκε:

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τους Υπουργούς:

 Οικονομικών

Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Θέμα: «Να μην προχωρήσει ο σχεδιασμός για κλείσιμο τριών καταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς στην Κορινθία»

Ο Βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Γιώργος Ψυχογιός, καταθέτει ως Αναφορά το από 14/9/2022 Δελτίο Τύπου του Συλλόγου Εργαζομένων στις Υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς (Σ.Ε.Υ.Τ.ΠΕ) που αναφέρεται στο φημολογούμενοκλείσιμο καταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς στην Κορινθία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους, οι εκπρόσωποι του Συλλόγου  μαζί με τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου επισκέφθηκαν τα καταστήματα της πόλης, ένα από τα οποία φημολογείται ότι θα κλείσει, ενώ στις προθέσεις της Τράπεζας είναι να κλείσει τρία συνολικά σε όλο το Νομό.

Ο Σύλλογος και Εργατικό Κέντρο κατέστησαν σαφές σε όλους, ότι σε περίπτωση που ηΔιοίκηση προσπαθήσει να εφαρμόσει αντεργατικές πρακτικές σε βάρος συναδέλφων τους, θα αντιδράσει σύσσωμο το δίκτυο του Νομού, με συμπαραστάτη την τοπική κοινωνία η οποίαθεωρεί ότι η συρρίκνωση του δικτύου πλήττει την τοπική επιχειρηματικότητα και στερεί απότους πολίτες την πρόσβαση σε ποιοτικές τραπεζικές υπηρεσίες. 

Το οξύμωρο είναι ότι το κατάστημα που φημολογείται ότι θα κλείσει, είναι το πιο κερδοφόρο σε όλο το Νομό και οι συνάδελφοι ανταμείφθηκαν, μάλιστα, με Bonus για την απόδοσή τους, γεγονός που αποτελεί αδιάψευστο δείγμα της λογικής του παραλόγου που διέπει την στρατηγική της Διοίκησης της Τράπεζας.

Ως εκ τούτου καταγγέλλουν και διεκδικούν την απρόσκοπτη πρόσβαση του πελατειακού κοινού σε ποιοτικές τραπεζικές υπηρεσίες, καθώς και τη ματαίωση της απόπειρας περικοπής επιπλέον θέσεων εργασίας, μέσω της συγκεκριμένης επιχειρηματικής επιλογής, πλήττοντας κατ’ ουσίαν οικογένειες και εργαζόμενους με πολυετή πείρα και σχέσεις εμπιστοσύνης με την τοπική κοινωνία.

Παρακαλούμε για την απάντηση και ενημέρωση μας επί του εν λόγω θέματος.

Συν(1): το από 14/9/2022 Δελτίο Τύπου του Συλλόγου εργαζομένων στις Υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς (Σ.Ε.Υ.Τ.ΠΕ) 

Αθήνα, 15 Σεπτεμβρίου  2022                                             

Ο ΚΑΤΑΘΕΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ