Στήριξη λεμονοπαραγωγών Κορινθίας

2/12/2021

Στη Βουλή φέρνει και πάλι τα σοβαρά προβλήματα των λεμονοπαραγωγών της Κορινθίας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γ. Ψυχογιός

Ο Βουλευτής Κορινθίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Γιώργος Ψυχογιός, κατέθεσε ως Αναφορά την από 30/11/2021 Επιστολή του Αγροτικού Συνεταιρισμού πωλήσεων εσπεριδοειδών Ξυλοκάστρου.

Σύμφωνα με την επιστολή, οι τιμές των λεμονιών είναι επιεικώς εξευτελιστικές (0,25-0,27 Ευρώ/κιλό), τη στιγμή που το κόστος καλλιέργειας είναι μεγάλο και το κόστος παραγωγής αυξάνεται συνεχώς.

Οι παραγωγοί τονίζουν πως  δεν έχουν λάβει καμιά βοήθεια λόγω πανδημίας και ζητούν άμεση στήριξη από τη Κυβέρνηση, ώστε να αναστραφεί το κλίμα και να διαθέσουν τα προϊόντα τους σε αξιοπρεπείς τιμές, αλλά και να καλύψουν τις βασικές ανάγκες διαβίωσής τους.

Ζητούν ενίσχυση της εξαγωγής των παραγόμενων προϊόντων, οικονομική ενίσχυση με βάση την παραγωγή τους, καθώς και μείωση των αθρόων εισαγωγών λεμονιών με πιθανά υπολείμματα, μάλιστα, μη επιτρεπόμενων στην ΕΕ φυτοφαρμάκων.

Ως εκ τούτου, με την κοινοβουλευτική αυτή παρέμβαση, ο κ. Ψυχογιός ζητά άμεσες απαντήσεις και ενέργειες, αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα μέσα πίεσης για την στήριξή των παραγωγών και ενός πολύ κρίσιμου προιόντος για τη Δυτική Κορινθία και συνολικά το Νομό.