Στη Βουλή τα αιτήματα της εστίασης και των εμπόρων της Κορινθίας, με Αναφορά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γ. Ψυχογιού, προς το αρμόδιο Υπουργείο.

16/11/2021

Στη Βουλή τα αιτήματα της εστίασης και των εμπόρων της Κορινθίας, με Αναφορά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γ. Ψυχογιού, προς το αρμόδιο Υπουργείο.

Ο Βουλευτής Κορινθίας, Γιώργος Ψυχογιός, κατέθεσε ως Αναφορά προς το αρμόδιο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, την από 15/11/2021 Κοινή Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, βιοτεχνικών και εμπορικών σωματείων Κορινθίας και Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου.

Σύμφωνα με την Ανακοίνωση, η ΟΕΒΕ Κορινθίας και ο Εμπορικός Σύλλογος Κορίνθου συμμετέχουν ενεργά στις κινητοποιήσεις στις 16/11/21 προκειμένου να σταματήσουν το «θάνατο» της μικρομεσαίας επιχείρησης, καθώς τα νέα μέτρα με πρόφαση την έξαρση της πανδημίας οδηγούν στην καταδίκη της εστίασης και του εμπορίου. 

Ζητούν από την Κυβέρνηση να λάβει εδώ και τώρα ουσιαστικά μέτρα στήριξης και ελάφρυνσης της εστίασης και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων συνολικά, που έχουν δεχτεί απανωτά χτυπήματα για την βιωσιμότητά τους όλο το προηγούμενο διάστημα.  

Συγκεκριμένα, ζητούν:

  • Απόσυρση του μέτρου των ελέγχων των πιστοποιητικών που θέτει σε ρόλο αστυνομικού τους επιχειρηματίες υποχρεώνοντάς τους να έρθουν σε ρήξη με τους πελάτες τους.
  • Μετατροπή του μέτρου της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα.
  • Επαναφορά του μέτρου της υποχρεωτικής απαλλαγής των ενοικίων για τους επόμενους 6 μήνες.
  •  Χορήγηση επιδόματος ανεργίας για 12 μήνες, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για όσους συναδέλφους δεν τα κατάφεραν και έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους κατά την διάρκεια της πανδημίας.
  •  Επίδομα ειδικού σκοπού για τους αυτοαπασχολούμενους που νοσούν από κορωνοϊό ή χρειάζεται να μπουν σε καραντίνα.
  • Κατάργηση της προκαταβολής φόρου και του τέλους επιτηδεύματος.

Ως εκ τούτου, ζητάμε με την κοινοβουλευτική αυτή παρέμβαση, άμεσες ενέργειες και ενημέρωση από τον αρμόδιο Υπουργό  και δηλώνουμε ότι θα αξιοποιήσουμε όλα τα διαθέσιμα μέσα εντός και εκτός Βουλής, για την στήριξή τους.