Επείγουσα και αναγκαία η παράταση για το πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης Αμπελώνων 2022-2023

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον Υπουργό:

  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Θέμα: «Επείγουσα και αναγκαία η παράταση για το πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης Αμπελώνων 2022-2023»

Οι Βουλευτές Κορινθίας και Λακωνίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ.κ. Γιώργος Ψυχογιός και Σταύρος Αραχωβίτης  καταθέτουν  ως Αναφορά την επιστολή   του Αγροτικού Ελαιουργικού, Σταφιδικού- Μεταποιητικού Συνεταιρισμού Νεμέας  όπως  κοινοποιήθηκε  και αφορά στο πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης Αμπελώνων.

Σύμφωνα  με την επιστολή,  στις 18/5/2022 υπήρξε ενημέρωση   από την αρμόδια ΔΑΟΚ για την έναρξη του προγράμματος Αναδιάρθρωσης 2022-2023 στο οποίο οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί για πρώτη φορά θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας του ΥΠΑΑΤ minagic.gr με ημερομηνία λήξης των αιτήσεων τις 15/6/2022.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή της αίτησης είναι η ολοκλήρωση της αίτησης ΟΣΔΕ 2022 όπου φέτος ξεκίνησε για τα ΚΥΔ με πολύ μεγάλη καθυστέρηση και με χιλιάδες προβλήματα, πράγμα που καθιστά αδύνατη τη διαδικασία, κατόπιν η επικαιροποίηση της δήλωσης αμπελοκαλλιέργειας από την αρμόδια ΔΑΟΚ του ενδιαφερομένου παραγωγού και τέλος η  υποβολή της αίτησης για την ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ στο minagric.gr εως τις 15/6/2022.

Ως εκ τούτου, ζητούν   να ενεργήσετε ώστε να δοθεί μια εύλογη παράταση για το Πρόγραμμα

Αναδιάρθρωσης 2022-2023 δεδομένου ότι τα προηγούμενα έτη το ίδιο πρόγραμμα ξεκινούσε στις 15 Μάρτιου και έληγε στις 31 Μαΐου με δυνατότητα διορθώσεων μιας και οι αιτήσεις γίνονταν στις αρμόδιες ΔΑΟΚ, ενώ για  φέτος ακόμη και σήμερα, εκπαιδεύονται  για τον τρόπο συμπλήρωσης της αίτησης.

 Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Συν. Η από 1/6/2022 επιστολή 

Αθήνα,   9 Ιουνίου   2022                                            

ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΡΑΧΩΒΙΤΗΣ