Γ. Ψυχογιός: Γρήγορη και σε βάθος διερεύνηση της υπόθεσης των παιδοβιαστών και ενίσχυση των κοινωνικών δομών, αντί για fake news.

14/10/2022

Σημεία από την παρουσία του βουλευτή Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργου Ψυχογιού, στην εκπομπή Kontra24 με την Αναστασία Γιάμαλη, την Πέμπτη 13/10.

  • Συνεχίζονται τα ψέματα από την Κυβέρνηση, και ψέμα στο ψέμα στο τέλος κάτι θα μείνει, αυτό δεν είναι πολιτικός διάλογος, αντί να συζητάμε την ουσία για ένα απεχθές έγκλημα που μας έχει σοκάρει όλους, συζητάμε για το είπαν ή έγραψαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ οι οποία μάλιστα αποκατέστησαν τα πράγματα
  • Εάν αυτός ο άνθρωπος που έχει συλληφθεί και κατηγορείται ως παιδοβιαστής και μαστροπός  ήταν μέλος του ΣΥΡΙΖΑ φανταζόμαστε όλοι τι θα είχε γίνει, με  δεδομένη τη στάση της ΝΔ ως αντιπολίτευση. 
  • Τυμβωρυχία, δολοφονία χαρακτήρων, ακροδεξιός λαϊκισμός στο μακεδονικό, το   προσφυγικό και απίστευτες  πρακτικές και μιλάτε τώρα  εσείς. Αντ’ αυτού, να ανακαλέσει άμεσα τα όσα απαράδεκτα είπε ο κ. Γεωργιάδης σε πρωινή εκπομπή για τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ντροπή.
  • Το ατόπημα Κουμουτσάκου είναι διπλό. Και πολιτικό και νομικό. Δεν μπορεί να διαστρεβλώνεις την αλήθεια, να κάνεις διασπορά ψευδών ειδήσεων, να λες στην αρχή ότι ο παιδοβιασμός ήταν πλημμέλημα επί ΣΥΡΙΖΑ, που δεν ισχύει και μετά να αλλάζεις την ανάρτηση με άλλο ψέμα. Ο βιασμός ανηλίκου ήταν κακούργημα στον Ποινικό Κώδικά που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ, επεκτείνοντας μάλιστα για πρώτη φορά τον ορισμό του εγκλήματος του βιασμού βάζοντας και την παράμετρο της συναίνεσης.
  • Από την κυβέρνησή μας έγινε μια προσπάθεια να καταπολεμηθεί με οριζόντιο και ολιστικό τρόπο η παιδική φτώχεια και αυτό είχε αποτελέσματα. Δεν ξυπνήσαμε τώρα, ούτε το ανακαλύψαμε τώρα. Υπήρχαν συγκεκριμένες παρεμβάσεις οι οποίες αφορούσαν και αυτά που είπε η δικηγόρος του παιδιού, ότι δεν υπήρχε καμία ανταπόκριση και αντίδραση από κοινωνικές υπηρεσίες που παρενέβησαν με πολύ μεγάλη καθυστέρηση από τότε που ζητήθηκε..
  • Το σύστημα υποστήριξης θέλει ενίσχυση σε δομές και εργαζόμενους αλλά και ουσιαστικό ρόλο του   κοινωνικού   κράτους. Σήμερα  είχαμε  απεργία  των  ανθρώπων  που  δουλεύουν  στους παιδικούς σταθμούς γιατί χιλιάδες παιδιά μένουν εκτός και οι εργαζόμενοι είναι υπό απόλυση.
  • Πρέπει να υπάρχουν τα ονόματα των 10 άμεσα εμπλεκόμενων στην υπόθεση των βιασμών της 12χρονης για να βρεθούν κι άλλα ενδεχόμενα θύματα εάν υπάρχουν.
  • Πρέπει να κινηθούμε γρήγορα διότι στις ποινικές ιδίως υποθέσεις η ολιγωρία παίζει πολύ καθοριστικό ρόλο ώστε να μην χαθούν ή εξαφανιστούν κρίσιμα στοιχεία.

Μπορείτε να δείτε το σχετικό απόσπασμα στο βίντεο που ακολουθεί