Αναφορά Γ. Ψυχογιού: «  Να σταματήσει άμεσα η ανάθεση των υπηρεσιών φύλαξης, σίτισης και καθαριότητας σε ιδιώτες ζητά με επιστολή του το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κορίνθου»

 Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον Υπουργό:

ΥΓΕΙΑΣ

 Θέμα: «  Να σταματήσει άμεσα η ανάθεση των υπηρεσιών φύλαξης, σίτισης και καθαριότητας σε ιδιώτες ζητά με επιστολή του το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κορίνθου»

Ο Βουλευτής Κορινθίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Γιώργος Ψυχογιός, καταθέτει ως Αναφορά την  επιστολή του Ενιαίου Σωματείου Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου (αρ. πρωτ.: 173/11.9.2023), όπως του κοινοποιήθηκε και με την οποία θέτουν τα άμεσα και δίκαια αιτήματά τους κηρύσσοντας 5ωρη στάση εργασίας.

Σύμφωνα με την επιστολή και με αφορμή την επικείμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Γ.Ν. Κορίνθου με κύριο θέμα την έγκριση σκοπιμότητας ανάθεσης των υπηρεσιών φύλαξης, καθαριότητας και εστίασης σε ιδιωτικά συνεργεία,  το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου εργαζομένων του Νοσοκομείου Κορίνθου  επισημαίνει τα ακόλουθα :

Κάθε διαδικασία παράδοσης των υπηρεσιών φύλαξης, καθαριότητας και εστίασης σε ιδιώτες εργολάβους θα πρέπει να σταματήσει άμεσα. Αφενός, δεν  υπάρχει απόφαση του Υπουργείου Υγείας για μη ανανέωση των συμβάσεων Σ.Ο.Χ., αφετέρου υπάρχουν σαφείς όροι στη διακήρυξη των διαγωνισμών ότι όσο δίνονται παρατάσεις από το υπουργείο για τις συμβάσεις Σ.Ο.Χ., καμία ιδιωτική εταιρία δε θα αναλαμβάνει τις παραπάνω υπηρεσίες, ιδίως όταν αποδεικνύεται ότι η ανάθεση τους στους ιδιώτες στοιχίζει στο Δημόσιο παραπάνω από ότι οι εργαζόμενοι Σ.Ο.Χ. Επιπλέον, τονίζει ότι το Δ.Σ. του Νοσοκομείου έχει δεσμευθεί ως προς την τήρηση των αποφάσεων  του Υπουργείου για τις παρατάσεις ανανέωσης των συμβάσεων ορισμένου χρόνου.

Σημειώνεται, εξάλλου, πως οι υπάλληλοι που ήδη εργάζονται στις υπηρεσίες καθαριότητας, φύλαξης και εστίασης, έχουν αποκτήσει πείρα πολύτιμη για την απαιτητική εργασία στο Νοσοκομείο, η οποία φάνηκε άλλωστε και κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, γι’ αυτό τυχόν απόλυσή τους πέρα από τα πολλαπλά προβλήματα που θα δημιουργήσει στους ίδιους και τις οικογένειές τους, θα επιφέρει σοβαρή δυσλειτουργία στην εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου που αποτελεί τον χώρο εργασίας τους.

  Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Συν. η υπ’ αρ. Πρωτ. 173/11.9.2023  επιστολή του Ενιαίου Σωματείου Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου.

Αθήνα,12 Σεπτεμβρίου  2023                               

Ο ΚΑΤΑΘΕΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ”