Γ. Ψυχογιός: Παρέμβαση στη Βουλή για να ανανεωθούν άμεσα οι συμβάσεις των εργαζόμενων του προγράμματος Philos II

Σε συνέχεια της κατατεθείσας Ερώτησης σχετικά με την συνέχιση του προγράμματος PhilosII ο βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

 

Δήλωση

Με Ερώτηση που καταθέσαμε 22 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ζητάμε από την Κυβέρνηση να ανανεωθούν άμεσα οι συμβάσεις των εργαζομένων και να ενισχυθεί σε προσωπικό και μέσα το πρόγραμμα Philos II για την παροχή φροντίδας υγείας σε πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο. Το ιδιότυπο καθεστώς ομηρίας τους, σε συνδυασμό με την κλιμακούμενη επιδείνωση των συνθηκών στο πεδίο, οδηγούν σε συνεχείς αποχωρήσεις και χειροτέρευση των υγειονομικών υπηρεσιών για τους διαμένοντες και κυρίως τους πιο ευάλωτους, αλλά και συνολικά την θωράκιση της δημόσιας υγείας.

Με πληθώρα παρεμβάσεών μας μέσα κι έξω από τη Βουλή, έχουμε ζητήσει να εξασφαλιστεί η συνέχιση του προγράμματος και στη νέα χρηματοδοτική περίοδο, να καλυφθούν τα κενά που έχουν προκύψει και, βεβαίως, να βελτιωθούν οι όροι εργασίας του προσωπικού.

Οι γιατροί, νοσηλευτές, διοικητικοί και το υπόλοιπο προσωπικό που επί χρόνια και με ανιδιοτέλεια έχουν προσφέρει στις δομές και τα Νοσοκομεία, πρέπει να χαίρουν της έμπρακτης στήριξης και αναγνώρισης των υπηρεσιών τους και όχι να ζουν σε καθεστώς ανασφάλειας και να ξηλώνονται διαρκώς τα εργασιακά τους δικαιώματα.

Η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να προχωρήσει στις αναγκαίες ενέργειες και να κάνει το αυτονόητο για την προστασία της υγείας, της ζωής και της αξιοπρέπειας των ανθρώπων στις δομές, αλλά και των εργαζόμενων του PHILOS που είναι πάντα στην «πρώτη γραμμή» του πεδίου.