Γ. Ψυχογιός -Κ. Αρβανίτης για τη βίαιη επέμβαση των ΜΑΤ στο ΠΡΟΚΕΚΑ Κορίνθου

Κοινή δήλωση του Γιώργου Ψυχογιού, βουλευτή Κορινθίας και τομεάρχη Μετανάστευσης και Ασύλου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και του Κώστα Αρβανίτη, Ευρωβουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., THE LEFT και μέλους της επιτροπής LIBE, σχετικά με την χθεσινή βίαιη επέμβαση των ΜΑΤ στο ΠΡΟΚΕΚΑ Κορίνθου.

 

 

Έχουμε κατ’ επανάληψη επισημάνει με τις παρεμβάσεις μας το “ξεχείλωμα” του μέτρου της διοικητικής κράτησης κατά παράβαση του ευρωπαϊκού και διεθνούς δικαίου.

Ακόμα μια φορά η κυβέρνηση της ΝΔ  χρησιμοποιεί -σύμφωνα με δημοσιεύματα- ακραία και αχρείαστη καταστολή απέναντι στους πιο αδύναμους, οι οποίοι, μάλιστα, κρατούνται, στην τεράστια πλειοψηφία τους χωρίς να έχουν διαπράξει κανένα αδίκημα για 10, 15 ή και παραπάνω μήνες, σύμφωνα με τη νομοθεσία που θέσπισε η ΝΔ.

Η χθεσινή βίαια συμπεριφορά δυνάμεων των ΜΑΤ απέναντι σε απεργούς πείνας στο ΠΡΟΚΕΚΑ Κορίνθου, έρχεται να προστεθεί στην, πολυσέλιδη πια, καταγραφή των περιστατικών αστυνομικής βίας και καταβαράθρωσης του Κράτους Δικαίου στη χώρα.

Η κυβέρνηση αντί να λογοδοτεί για την κατάσταση αυτή και για το γεγονός ότι έχει αφήσει το ΠΡΟΚΕΚΑ Κορίνθου στην ουσία χωρίς ιατρική και κοινωνική υπηρεσία, βάλλει κατά όποιου τολμά να αναδείξει τα περιστατικά και να ζητήσει εξηγήσεις, ακόμα και κατά θεσμικών οργάνων.

Παρόλα αυτά, και ακριβώς γι’ αυτό, θα συνεχίσουν να μας βρίσκουν απέναντι τους.

Αλλά και για έναν ακόμα λόγο. Γιατί η καταπάτηση δικαιωμάτων των πιο ευάλωτων, σύντομα, αν δεν τα υπερασπιστούμε, θα πλήξει και τα δικαιώματα της κοινωνικής πλειοψηφίας.