Ο Γ. Ψυχογιός στο Συνέδριο του Συνηγόρου του Πολίτη για τα θεμελιώδη δικαιώματα στους τομείς της μετανάστευσης και του ασύλου

Ο βουλευτής Κορινθίας και τομεάρχης Μετανάστευσης και Ασύλου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Ψυχογιός, παρευρέθηκε, εκπροσωπώντας και την αξιωματική αντιπολίτευση στο διήμερο Συνέδριου για τα θεμελιώδη δικαιώματα στους τομείς της μετανάστευσης και του ασύλου, που διοργανώνει ο Συνήγορος του Πολίτη στις 3-4 Απριλίου, με θέμα «Πολιτικές για τη Μετανάστευση και το Άσυλο: Προκλήσεις και Προοπτικές», εν όψει της θέσης σε εφαρμογή του Νέου Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο.

Ο κος Ψυχογιός στο περιθώριο των εργασιών του Συνεδρίου συνομίλησε με τους/τις εισηγητές/τριες, αλλά και τον Συνήγορο, κο Ανδρέα Ποττάκη, τον οποίον, εκτός των άλλων, ενημέρωσε για τις κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε πολλές εκ των οποίων αξιοποιείται η πλούσια δουλειά και οι Εκθέσεις της ανεξάρτητης Αρχής. Τόνισε, εξάλλου, ότι στην δύσκολη εποχή που διανύουμε, ο Συνήγορος του Πολίτη με την τεχνογνωσία, την εμπειρία, τις Εκθέσεις και τις παρεμβάσεις του στη Βουλή και το πεδίο, αποτελεί μια κρίσιμη φωνή υπεράσπισης των δικαιωμάτων του Κράτους Δικαίου και των αρχών της Δημοκρατίας.