Στην τελετή μνήμης για τους 50 πεσόντες πατριώτες στους Αγ. Θεοδώρους, από τα ναζιστικά στρατεύματα Κατοχής το 1944, παρευρέθηκε ο Βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώργος Ψυχογιός.

Οι δηλώσεις του κ. Ψυχογιού στο περιθώριο της τελετής:

“Είμαστε φέτος εδώ και θα είμαστε πάντα εμείς και τα παιδιά μας, για να θυμούνται και να τιμούμε τους 50 πατριώτες αγωνιστές, που έριξαν τα ναζιστικά στρατεύματα Κατοχής από αυτόν εδώ το λόφο και τους σκότωσαν σε αντίποινα πράξεων εθνικής αντίστασης στην Περαχώρα και την ευρύτερη περιοχή.

Δεν ξεχνάμε και πάντα είμαστε σε επαγρύπνηση, απέναντι στην απειλή της ακροδεξιάς και του φασισμού που σηκώνει και πάλι κεφάλι στην Ευρώπη. Οι γερμανικές αποζημιώσεις και επανορθώσεις είναι ενεργές και η ελληνική Πολιτεία, με βάση το πόρισμα της Βουλής του 2019 θα τις αξιώνει πάντα.

Επειδή γίνεται λόγος για τον πατριωτισμό, αυτός ήταν ο πραγματικός πατριωτισμός, από ανθρώπους που αγωνίστηκαν μέχρι τέλους και έδωσαν τη ζωή τους για Ελευθερία, Δημοκρατία, Δικαιοσύνη, Κράτος Δικαίου. Σήμερα κάποιοι θέλουν να τον καπηλευτούν, χωρίς να έχουν καμία παρουσία σε μια τόσο σημαντική μέρα.

Δεν δεχόμαστε μαθήματα πατριωτισμού, όταν είμαστε συνεπείς και αναδεικνύουμε, ζητάμε, απαιτούμε αυτά που χρωστάει η Γερμανία, αλλά και με τις πράξεις μας καθημερινά, πολεμάμε τον φασισμό και την ακροδεξιά η οποία δημιουργεί πόλεμο, ανισότητες, φτώχεια.

Θα πρέπει να μας απαντήσουν λοιπόν, γιατί σε ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα και σε ένα μνημείο που θυμόμαστε πάντα, οι κυβερνητικοί βουλευτές ήταν πλήρως απόντες στο δρόμο, μάλιστα, για τις κρίσιμες Ευρωεκλογές…”.