Η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μόνη λύση για να κρατηθεί η κοινωνία όρθια ξανά.

Ο βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Ψυχογιός, ήταν καλεσμένος στην εκπομπή Kontra24 με την Αναστασία Γιάμαλη και κατά τη συζήτηση τοποθετήθηκε σε ζητήματα της επικαιρότητας.

Ο κος Ψυχογιός ξεκαθάρισε για το θέμα της κατάρτισης των ψηφοδελτίων των κομμάτων εν όψει εκλογών ότι αυτά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχουν ευρεία κοινωνική αναφορά και έχουν καταρτιστεί από ανθρώπους που έχουν αγωνιστεί για τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη και ότι είναι υποχρέωση όλων των υποψηφίων να τηρούν τις αρχές και τις αξίες του κόμματος όπως αποτυπώνονται στο Καταστατικό αλλά και στο κυβερνητικό πρόγραμμα που κατατέθηκε στην Κεντρική Επιτροπή. Τόνισε ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας καταρτίστηκε ψηφοδέλτιο με ποσόστωση φύλου 50-50.

Πρόσθεσε ότι στον αντίποδα αυτό της ΝΔ έχει ανθρώπους που εξυπηρετούν τα μεγάλα συμφέροντα και τους «ημέτερους» και όχι το συμφέρον της κοινωνικής πλειοψηφίας όπως άλλωστε έκανε και ως Κυβέρνηση την τελευταία τετραετία νομοθετώντας για τους λίγους και ισχυρούς.

Σημείωσε τη σημασία που έχει η διενέργεια ενός εφ’ όλης της ύλης debate μεταξύ των πολιτικών αρχηγών για να γίνουν πιο αντιληπτές οι διαφορές μεταξύ των προγραμμάτων ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ΝΔ. Συμπλήρωσε πως δεν είναι μονόδρομος η πολιτική της οικονομικής αφαίμαξης που έχει εφαρμοστεί τα τελευταία χρόνια, να αυξάνεται το κόστος ζωής και να αναγκάζεται ο κόσμος να ζει με κουπόνια και το πρόγραμμα που έχει καταρτιστεί στοχεύει στην ευημερία των πολλών και όχι των παρόχων ενέργειας, των τραπεζών και των funds των super markets και άλλων μεγάλων συμφερόντων. Άξονές του είναι η αύξηση των μισθών, η μείωση των τιμών, η ρύθμιση των χρεών, η διασφάλιση των δημόσιων και κοινωνικών αγαθών και το ισχυρό κοινωνικό κράτος, όπως απέδειξε ότι μπορεί να κάνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σε πολύ πιο δύσκολες εποχές, κρατώντας την κοινωνία όρθια.