Ο Γ. Ψυχογιός στο Ionian tv για το στο πρόβλημα του νερού στο Ζευγολατιό και την Κορινθία, αλλά και την κυβέρνηση «θεατή» στο θέμα της ακρίβειας.

11/07/2022

Ο βουλευτής Κορινθίας και τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Ψυχογιός, ήταν καλεσμένος  στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του IONIAN TV (09/07/22).

Ερωτήθηκε για το τεράστιο ζήτημα εν μέσω καλοκαιριού, τη λειψυδρία που ταλαιπωρεί τον  Δήμο  Βέλου-Βόχας και ιδιαίτερα την περιοχή του Ζευγολατιού.

Τόνισε πως το νερό είναι αυτονόητο και δεδομένο για τους κατοίκους οι οποίοι ταλαιπωρούνται και ξοδεύονται για κάτι που θα έπρεπε να τους παρέχεται με επάρκεια. Το πρόβλημα με το νερό υπάρχει γενικότερα στην Κορινθία και για αυτό το λόγο το φέραμε στη Βουλή, πιέζοντας και  με άλλες δυνάμεις, με κατοίκους, φορείς, οργανώσεις και Πρωτοβουλίες πολιτών για να δοθεί άμεση αλλά και μακροπρόθεσμη λύση, αφενός να λύσει το πρόβλημα για τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά και αφετέρου  με την αξιοποίηση του φράγματος του Ασωπού να δώσει ανάσα και προοπτική τόσο για την ύδρευση αλλά και την άρδευση του τόπου. Κλείνοντας επεσήμανε πως όλες αυτές οι δράσεις έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό με εκδηλώσεις, παρεμβάσεις, ημερίδες, εκδηλώσεις και ως κυβέρνηση αλλά και ως αντιπολίτευση και ότι υπάρχουν επιστημονικές μελέτες, προτάσεις  και τεκμηριωμένα δεδομένα τα οποία έχουμε φέρει στη Βουλή για την υποδομή και λειτουργία του έργου, όπου τα Υπουργεία πρέπει να χρηματοδοτήσουν και οι Δήμοι με την Περιφέρεια να κάνουν  κινήσεις για άμεσα αλλά και μακροχρόνια αποτελέσματα.

Στην ερώτηση για τον πληθωρισμό και την ακρίβεια, ο κ. Ψυχογιός επεσήμανε πως   ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δυναμώνει και είναι υποχρεωμένος να αφουγκραστεί την πραγματικότητα όλων: των ελεύθερων επαγγελματιών, των μισθωτών, των εργαζομένων. Δυστυχώς δεν μπορούν όλοι να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις και στις ανάγκες τους , διαλέγουν τι θα πληρώσουν πρώτα και πριν ακόμη τελειώσει ο μήνας δεν υπάρχουν χρήματα για βασικές ανάγκες.

Εμείς, τόνισε ο κ. Ψυχογιός πάμε με προτάσεις δεν καταγγέλλουμε μόνο την κατάσταση, μέσα σε μια παγκόσμια κρίση με πόλεμο, με αύξηση τιμών στην ενέργεια και με την πανδημία τα προηγούμενα δύο χρόνια, οι κυβερνήσεις έχουν εργαλεία αντιμετώπισης της, αλλά τη κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν τα αξιοποιεί.

Προτείνουμε 120 δόσεις για μικρομεσαίους, διαγραφή των χρεών της πανδημίας αλλά και τη δημιουργία νέων ρυθμίσεων στις ευάλωτες ομάδες,  για τους εργαζόμενους  αύξηση κατώτατου μισθού για να αντιμετωπισθεί ο πληθωρισμός και μια σειρά μέτρων και προτάσεων που είναι συγκεκριμένες  και χειροπιαστές στο πλαίσιο του επόμενου  κυβερνητικού  προγράμματος  ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.  

Μπορείτε να δείτε αποσπάσματα στο βίντεο που ακολουθεί