Δήλωση του Γ. Ψυχογιού για το κύμα αλληλεγγύης στον Σεϊντού Καμαρά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

23/03/2022

Δήλωση του βουλευτή Κορινθίας και τομεάρχη Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για το κύμα αλληλεγγύης στον Σεϊντού Καμαρά.

Δήλωση

Ο Σεϊντού δεν είχε την «τύχη» να γεννηθεί στην Ευρώπη, δεν είχε την «τύχη» να τον καλέσουν στο NBA, είχε όμως την (πραγματική) τύχη να βρεθεί σε μια γειτονιά, να πάει σε ένα σχολείο που τον αγκάλιασαν γι’ αυτό ακριβώς που ήταν. Ένα παιδί που έψαχνε τρόπο να σώσει τη ζωή του. 

Σε λίγες ημέρες η Επιτροπή Προσφυγών θα κρίνει σε δεύτερο βαθμό το αίτημά του για να πάρει άσυλο. Δίπλα του στέκεται το σχολείο του σύσσωμο, ο Διευθυντής, ο Σύλλογος Γονέων και το Δεκαπενταμελές των μαθητών, του 1ου Γενικού Λυκείου Αγίου Δημητρίου, αλλά και το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων του Δήμου. 

Θέλουν το παιδί να μείνει κοντά τους, να συνεχίσουν να είναι το στήριγμα που δεν είχε στη ζωή του. Παράλληλα δίνουν, όλοι μαζί, ένα πολύ σοβαρό μάθημα σε όλους μας για τη σημασία που έχουν οι τοπικές κοινωνίες στη διαδικασία ένταξης.

Εμείς πάντως συμφωνούμε μαζί τους. Οι πρόσφυγες και οι κατατρεγμένοι είναι το ίδιο απ’ όπου κι αν προέρχονται, ανεξάρτητα από την καταγωγή τους, δεν διακρίνουμε τους ανθρώπους από το χρώμα του δέρματος ή απ’ ότι άλλο στο μυαλό κάποιων διαχωρίζει τους πρόσφυγες σε πραγματικούς και μη, σε ανθρώπους με περισσότερα ή λιγότερα δικαιώματα. 

Η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά θα νικήσουν!

Μπορείτε να δείτε τα σχετικά κείμενα στήριξης της σχολική κοινότητας και του ΣΕΜΠ στο σύνδεσμο: https://www.facebook.com/1650735421685274/posts/4963530560405727/?sfnsn=mo