ΕΚΑΒ: Ανάγκη άμεσης ενίσχυσής του στον Νομό Κορινθίας

Ζητήσαμε με πρόσφατη (14.02.2023) Ερώτηση στη Βουλή την άμεση κάλυψη των μεγάλων ελλείψεων τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε ασθενοφόρα στο Νομό Κορινθίας, ώστε να διασφαλίζεται η άμεση χορήγηση προ-νοσοκομειακής φροντίδας, η έγκαιρη και ασφαλής μεταφορά στο Νοσοκομείο Κορίνθου και τις δομές Υγείας του Νομού, η ασφάλεια των εργαζομένων του ΕΚΑΒ και η εξυπηρέτηση των χρόνια ασθενών.

Το Υπουργείο απάντησε ως παρατηρητής, κάνοντας μια τυπική καταγραφή της δύναμης του ΕΚΑΒ στον Νομό, υποσχόμενο ότι θα λάβει υπόψη τα αιτήματα που θέσαμε σε έναν μελλοντικό επιχειρησιακό σχεδιασμό, χωρίς ωστόσο να δίνει καμία λύση στο επείγον αυτό πρόβλημα ενισχύοντας το ΕΚΑΒ στην Κορινθία σε προσωπικό, οχήματα και μέσα. Αυτό χειροτερεύει την κατάσταση και προκαλεί τους συμπολίτες μας.

Η ΝΔ εξελέγη με το σύνθημα της ασφάλειας και το μόνο που κατάφερε είναι να έχει επικρατήσει η πλήρης ανασφάλεια στην κοινωνία, ακόμα για τα βασικά, θεμελιώδη και στοιχειώδη, όπως είναι η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και κάλυψη.