120 δόσεις ΝΔ: εκτός ρύθμισης οι 8 στους 10. Δέσμευση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για αποτελεσματική ρύθμιση στα πρότυπα του 2019

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αρνείται πεισματικά να δώσει «ανάσα» στους οφειλέτες, όταν με τις πολιτικές της εδώ και τέσσερα χρόνια οδήγησε στη διόγκωση των χρεών των πολιτών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Απέρριψε την πρόταση της αντιπολίτευσης για ουσιαστική ρύθμιση οφειλών σε 120 δόσεις, όπως είχε κάνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2019, με «κούρεμα» των χρεών που δημιουργήθηκαν από την πανδημία και μετά, χλευάζοντας το δίκαιο αίτημα της κοινωνίας. Μια ανάσα πριν από τις εκλογές, έφερε μία πολύ περιορισμένη ρύθμιση 36-72 δόσεων και την αναβίωση ρύθμισης που είχε θεσπίσει ο ΣΥΡΙΖΑ για όσους την έχασαν.

Δυστυχώς, διαπιστώνεται ότι 8 στους 10 οφειλέτες δεν μπορούν καν να ενταχθούν στη ρύθμιση λόγω των αυστηρών προϋποθέσεων που έθεσε η κυβέρνηση, ενώ δεν μπορούν να ενταχθούν ούτε στην παλαιότερη ρύθμιση όσοι την έχουν απωλέσει λόγω αδυναμίας αποπληρωμής.

Στις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για τις 50 πρώτες ημέρες διακυβέρνησης περιλαμβάνεται η άμεση δυνατότητα συνολικής ρύθμισης χρεών των πολιτών, με διαγραφή μέρους τόκων και προσαυξήσεων, καθώς και μέρους της βασικής οφειλής που δημιουργήθηκε την περίοδο της πανδημίας και 120 δόσεις για την αποπληρωμή του υπολοίπου. Η εξαπάτηση και η κοροϊδία της Ν.Δ. θα επιστραφεί εφάπαξ από τους πολίτες στην κάλπη.

Συνεχίζουμε δυνατά για Δικαιοσύνη παντού!

Γιώργος Ψυχογιός, υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νομού Κορινθίας

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *