Γ. Ψυχογιός: Στη Βουλή το Ψήφισμα των κατοίκων της Ισθμίας. Ζητάμε άμεσες παρεμβάσεις για την επείγουσα ανάγκη σύνδεσης της περιοχής με τον υπόλοιπο Νομό!

Ο Βουλευτής Κορινθίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Γιώργος Ψυχογιός, καταθέτει ως Αναφορά το Ψήφισμα –  Διαμαρτυρία κατοίκων και εργαζομένων της Δημοτικής Ενότητας Ισθμίας, που υπογράφεται από την Επιτροπή Κατοίκων και το Εργατικό Κέντρο Κορίνθου, ζητώντας την άμεση λειτουργία παρακαμπτήριων οδών, ως υπήρχαν κατά την κατασκευή της Ολυμπία Οδού, καθώς και την άμεση επαναλειτουργία της βυθιζόμενης γέφυρας Ισθμίας.

Επισημαίνεται ότι οι κάτοικοι της περιοχής και οι οικογένειές τους έχουν αποκλειστεί από την γρήγορη και αποτελεσματική πρόσβαση σε υγειονομικές, εκπαιδευτικές και λοιπές δημόσιες υπηρεσίες απαραίτητες για την εξυπηρέτηση των καθημερινών τους αναγκών, πολλοί πρέπει να διανύσουν πολλαπλάσια χιλιόμετρα για να μεταβούν στις εργασίες τους από ή προς την περιοχή με ό,τι αυτό σημαίνει για την οικονομική επιβάρυνση και την ταλαιπωρία τους, ενώ αρκετοί λόγω της απομόνωσης από άλλες περιοχές του Νομού, δεν μπόρεσαν πριν λίγες μέρες να ασκήσουν καν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Με την παρέμβασή μας στη Βουλή, στηρίζουμε και δυναμώνουμε τα δίκαια αιτήματά τους και ζητάμε από την κυβέρνηση και τους αρμόδιους φορείς άμεσες παρεμβάσεις.

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

 

ΑΝΑΦΟΡΑ

 

Για τους κ.κ. Υπουργούς

Εσωτερικών

Οικονομικών

Υποδομών και Μεταφορών

 

Θέμα: «Ψήφισμα-διαμαρτυρία κατοίκων κι εργαζομένων Ισθμίας λόγω των σοβαρών προβλημάτων συγκοινωνίας από την κατεδάφιση γέφυρας στην Ε.Ο. Κορίνθου-Πατρών»

 

Ο Βουλευτής Κορινθίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Γιώργος Ψυχογιός, καταθέτει ως Αναφορά το Ψήφισμα –  Διαμαρτυρία κατοίκων και εργαζομένων της Δημοτικής Ενότητας Ισθμίας, που υπογράφεται από την Επιτροπή Κατοίκων και το Εργατικό Κέντρο Κορίνθου, όπως του κοινοποιήθηκε.

Σύμφωνα με το Ψήφισμα, από την Παρασκευή 07/06/2024, που συνέβη το ατύχημα με το βυτιοφόρο στην Ε.Ο. Κορίνθου-Πατρών και είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή και στη συνέχεια την κατεδάφιση της γέφυρας, απομονώθηκε εντελώς η περιοχή του Καλαμακίου, Αγίου Χαραλάμπους, Σουσακίου και των πέριξ οικισμών, καθιστώντας αδύνατη την οδική επικοινωνία με το υπόλοιπο κομμάτι της Δημοτικής Κοινότητας Ισθμίας, την έδρα του Δήμου, την πρωτεύουσα και τον υπόλοιπο Νομό.

Όπως τονίζουν οι κάτοικοι, αποτέλεσμα αυτού είναι να μην έχουν δυνατότητα πρόσβασης σε γιατρούς, Νοσοκομείο και φαρμακεία, δημόσιες υπηρεσίες και σε υπηρεσίες και καταστήματα αναγκαία για την κάλυψη βασικών αναγκών της καθημερινότητάς τους. Δεδομένης, μάλιστα, της διακοπής συγκοινωνίας, επισημαίνουν ότι είναι εντελώς αποκλεισμένοι και απομονωμένοι από τον υπόλοιπο Νομό με αποτέλεσμα κατά την διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας, μέρος των κατοίκων να μην ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.

Συμπληρώνουν, εξάλλου, ότι η κατάσταση αυτή χειροτερεύει ακόμα περισσότερο από το γεγονός ότι η βυθιζόμενη γέφυρα της Ισθμίας δεν λειτουργεί.

Καταλήγουν, διατυπώνοντας κραυγή αγωνίας αφού από την ως άνω εξέλιξη πλήττονται το σύνολο των κατοίκων της περιοχής, οι συνταξιούχοι, οι εργαζόμενοι στις διάφορες επιχειρήσεις, δεδομένου ότι προσέρχονται για εργασία από άλλες περιοχές παρόλο που δεν είναι κάτοικοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και άλλες ομάδες.

Για τους παραπάνω λόγους, διαμαρτύρονται έντονα και ζητούν την άμεση λειτουργία παρακαμπτήριων οδών, ως υπήρχαν κατά την κατασκευή της Ολυμπία Οδού, καθώς και την άμεση επαναλειτουργία της βυθιζόμενης γέφυρας Ισθμίας.

 

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας και να μας ενημερώσετε σχετικά.

 

Επισυνάπτεται: Το σχετικό Ψήφισμα.

 

Αθήνα, 14 Ιουνίου  2024

Ο Καταθέτων Βουλευτής,

Γεώργιος Ψυχογιός