Ο Γ. Ψυχογιός στο Κόκκινο 105.5 για τις ζημιές στις καλλιέργειες και τς υποδομές της Κορινθίας από τον Elias και την απειλή απόλυσης των συμβασιούχων της Υπηρεσίας Ασύλου

Ο βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Ψυχογιός, μίλησε στο ρ/σ «Στο Κόκκινο» και τον Νίκο Σβέρκο για τις πρόσφατες ζημιές στο Νομό Κορινθίας από τα ακραία καιρικά φαινόμενα αλλά και για την ανάγκη να παραμείνουν στις θέσεις τους οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι της Υπηρεσίας Ασύλου.

Σε σχέση με τις σοβαρές ζημιές που έχουν προκληθεί στην Κορινθία λόγω της κακοκαιρίας “Elias”, ο κος Ψυχογιός είπε πως μετά από περιοδεία και αυτοψία που πραγματοποίησε, υπάρχουν ζημιές σε υποδομές και ιδιοκτησίες, ενώ είναι ολοσχερής η καταστροφή στις αγροτικές καλλιέργειες σε πολλές περιοχές του Νομού. Πρόσθεσε, δε, ότι έχουν ήδη γίνει παρεμβάσεις, οι οποίες θα συνεχιστούν μέσα κι έξω από τη Βουλή, καθώς η Κορινθία έχει δεχθεί απανωτά χτυπήματα από φυσικές καταστροφές τα τελευταία χρόνια και η ανάγκη γενναίας στήριξης των τοπικών κοινωνιών είναι πιο επιτακτική από ποτέ.

Αντέτεινε στην πραγματικότητα αυτή, το έργο που επιτέλεσε η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ της περιόδου 2015-2019, ιδιαίτερα στη Δυτική Κορινθία, το οποίο ήταν καθοριστικό για να μετριαστούν οι επιπτώσεις τέτοιων ακραίων φαινομένων, με κατασκευή νέων γεφυρών, σημαντικών αντιπλημμυρικών έργων και υποδομών, μια πολιτική που δεν συνεχίστηκε από τη ΝΔ, ακόμα και σε έργα με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.

Σχολιάζοντας την κινητοποίηση που πραγματοποίησαν τις προηγούμενες ημέρες οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι της Υπηρεσίας Ασύλου και της Αρχής Προσφυγών, είπε πως πρόκειται για ανθρώπους που έχουν προσφέρει πολύ και με αυταπάρνηση, συμβάλλοντας στο να θεωρούνται οι υπηρεσίες αυτές από τις καλύτερες και τις αποδοτικότερες στην Ευρώπη.

Κινδυνεύει να χαθεί, επισήμανε, τεχνογνωσία πεδίου πολύ σημαντική καθώς το Υπουργείο έχει δείξει κατ’ επανάληψη ότι αδιαφορεί για τα ζητήματα αυτά και επιλέγει συστηματικά την είσοδο των ιδιωτών στις υπηρεσίες και τις αρμοδιότητες του, είτε με την μορφή εργολαβικών συμβάσεων, είτε με την μορφή μετακλητών. Τόνισε, τέλος, ότι με παρέμβαση στη Βουλή, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συντάσσεται με τον δίκαιο αγώνα τους και ζητά να παραμείνουν στη δουλειά τους, καθώς και να καλυφθούν οι ανάγκες της νευραλγικής υπηρεσίας Ασύλου με μόνιμες θέσεις.