Σχολικά γεύματα: Ένα μήνα πριν τελειώσει η χρονιά ξεκίνησαν στον Ν. Κορινθίας

Μόνο φαρσοκωμωδία μπορεί να χαρακτηριστεί η παροχή σχολικών γευμάτων στα δημοτικά του Νομού Κορινθίας από χθες, 15/5, έναν μήνα πριν λήξει το σχολικό έτος 2022-2023 και ενώ οι σχετικές ενέργειες είχαν κατατεθεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο! Το θέμα είχαμε επανειλημμένα φέρει στη Βουλή με την αρμόδια Τομεάρχη Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πρώην υπουργό, Θεανώ Φωτίου στη διάρκεια της χρονιάς.

H κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε προκηρύξει το 2019 την καθημερινή διανομή 185.000 γευμάτων συνολικού προϋπολογισμού 73,5 εκατ. Ευρώ, με τελικό στόχο το 2023 να προσφέρονται σχολικά γεύματα σε όλα τα παιδιά του Δημοτικού. Αυτός είναι ο στόχος και στο κυβερνητικό μας πρόγραμμα.

Μια τέτοια σημαντική βοήθεια προς το σύνολο των οικογενειών με μικρά παιδιά αποτελεί βασικό παράγοντα κοινωνικής συνοχής, ιδιαίτερα στην περίοδο που διανύουμε με την ακρίβεια στα βασικά είδη διατροφής και την ενεργειακή κρίση. Όμως το επιτελικό κράτος της κυβέρνησης Μητσοτάκη κατάφερε να τα προσφέρει με το κουδούνι της λήξης.

Γιώργος Ψυχογιός, υποψήφιος βουλευτής Ν. Κορινθίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *