Γ. Ψυχογιός στο BBC: Όποτε ζητάμε να ερευνηθούν οι καταγγελίες και να δοθούν απαντήσεις για παράνομες πρακτικές, εισπράττουμε λάσπη από την Κυβέρνηση

Ο κος Ψυχογιός ως αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη μεταναστευτική πολιτική, απαντώντας σε ερώτημα του BBC σχετικά με την έρευνα που έκανε το μέσο για παράνομες επαναπροωθήσεις και push-backs, δήλωσε: “Απαιτούμε εμπεριστατωμένη έρευνα, απαιτούμε απαντήσεις, απαιτούμε λογοδοσία, και ο λόγος που το κάνουμε είναι γιατί όλες οι ανθρώπινες ζωές μετράνε το ίδιο. Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να συνηθίσουμε την απώλεια ανθρώπινων ζωών.”

Ο Γιώργος Ψυχογιός επισήμανε ακόμα ότι η ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε ζητήσει κατ’ επανάληψη (με Ερωτήσεις και παρεμβάσεις) να υπάρξει έρευνα και, αν χρειαστεί, απόδοση ευθυνών για υποθέσεις που εμπλέκουν το λιμενικό και την ακτοφυλακή σε παρόμοια περιστατικά εδώ και χρόνια, μετά από πολλές αναφορές από κορυφαίους Διεθνείς Οργανισμούς και Οργανώσεις.

Κατηγόρησε, μάλιστα, την Κυβέρνηση της ΝΔ ότι χαρακτήρισε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως “ανθελληνικό”, “πράκτορες του Ερντογάν” και “προβοκάτορες”, επειδή έθεσε αυτά τα ερωτήματα (που αφορούν στην απαρέγκλιτη τήρηση του Διεθνούς Δικαίου) δημόσια.

Μπορείτε να δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του BBC στο σύνδεσμο: https://www.bbc.com/news/articles/cz779jxkwxdo